طرز تهیه نان چمچمو؛ نان محبوب مردم بندرعباس

به گزارش وبلاگ سفر، بعد از اینکه هر دو طرف نان کاملا طلایی و سرخ شد، آن ها را از روغن خارج نموده و روی دستمال قرار دهید تا روغن شان گرفته گردد.

طرز تهیه نان چمچمو؛ نان محبوب مردم بندرعباس

یکی از نان های معروف و محبوب بندرعباس نان چَمچَمو است که به نان تخم مرغی هم معروفیت دارد و طعمی بسیار لذیذ و خوشمزه دارد.

مواد لازم

آرد: 2 و 1/2 لیوان دسته دار فرانسوی

تخم مرغ: 2 عدد

شیر خشک: 3 قاشق غذاخوری

شکر: 1 لیوان دسته دار فرانسوی

مایه خمیر: 2 قاشق غذاخوری

هل: 1 قاشق غذاخوری

پودر رازیانه: 1 قاشق غذاخوری

آب: 2 لیوان دسته دار فرانسوی

روغن: به میزان لازم

طرز تهیه نان چمچمو بندرعباس

برای درست کردن خمیر نان ابتدا آرد را دو بار در یک ظرف بزرگ الک کنید تا ناخالصی های آن، کاملا گرفته گردد. تخم مرغ را بشکنید و پودر رازیانه را اضافه کنید.

پودر رازیانه جزء جدا نشدنی در طرز تهیه نان چمچمو بندرعباسی است و توصیه می گردد اگر برای اولین اقدام به تهیه نان چمچمو می کنید، حتما از آن بهره ببرید، چون طعم فوق العاده ای به نان می دهد و از طرفی در دستور اصلی پخت نان چمچمو، رازیانه وجود دارد.

خمیر مایه و شکر را به همراه پودر هل به آرد اضافه کنید. خمیر را ورز دهید یا با قاشق به هم بزنید.

شیر خشک را به آرد اضافه کنید. می توانید به جای شیر خشک، از شیر پاستوریزه بهره ببرید. در این حالت شیر را به همان میزان آب، در طرز تهیه نان چمچمو به کار ببرید و آب را از دستور پخت حذف کنید.

می توانید در طرز تهیه خمیر جادویی، شیر خشک را حذف کنید. مواد خمیر را کاملا با دست ورز دهید تا جایی که یک خمیر لطیف و یکدست داشته باشید.

برای این کار، آب را به تدریج و در چند مرحله اضافه کنید. در خاتمه باید به خمیری برسید که به دستتان نمی چسبد. ظرف را با نایلون بپوشانید و در دمای محیط ترجیحا گرم به مدت 2 ساعت استراحت دهید تا حجم آن زیاد گردد.

بعد از اینکه خمیر استراحت کرد، آن را بیرون آورده و روی سطح کارتان را آردپاشی کنید. مقداری از خمیر را بردارید و روی سطح قرار دهید. می توانید خمیر را به صورت کامل پخش کنید و با وردنه صاف کنید سپس با استفاده از قالب، به میزان دلخواه در آورید.

یا اینکه خمیر را با دست شکل دهید. در یک تابه، روغن بریزید و اجازه دهید روغن کاملا داغ گردد. خمیر های آماده شده را در روغن بیندازید و سرخ کنید. اگر یک طرف نان چمچمو سرخ شد، سریع آن را برگردانید تا طرف دیگر هم سرخ گردد.

روی خمیر را با قاشق، روغن نریزید، چون این کار باعث می گردد نان به قدر کافی پف نکند.

بعد از اینکه هر دو طرف نان کاملا طلایی و سرخ شد، آن ها را از روغن خارج نموده و روی دستمال قرار دهید تا روغن شان گرفته گردد.

منبع: وقت صبح

منبع: فرادید

به "طرز تهیه نان چمچمو؛ نان محبوب مردم بندرعباس" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه نان چمچمو؛ نان محبوب مردم بندرعباس"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید