طرز تهیه نون خامه ای به سبک قنادی با تمامی ترفندها
به گزارش وبلاگ سفر، شیرینی تر یا همان شیرینی خامه ای در میان خانواده های ایرانی از جایگاه ویژه ای برخوردار است و بیشتر برای سرو در میهمانی ها از آن استفاده می گردد. در دنیای آشپزی شکل های مختلفی از این شیرینی وجود دارد که کوچک و بزرگ به آن علاقه دارند. طرز تهیه رولت خامه ای یکی از ده ها شیرینی خامه ای است که می توانید در کتاب کاله بخوانید. طرز تهیه نون خامه ای را این جا بخوانید تا یکی دیگر از این شیرینی های خوشمزه را برای خود و عزیزان تان آماده کنید.
مواد لازم برای تهیه نون خامه ای
- کره 50 گرم
- خامه 350 گرم
- تخم مرغ 4 عدد
- بیکینگ پودر یک چهارم چای خوری
- آرد 125 گرم
- شیر 200 گرم
- وانیل یک پنجم قاشق چای خوری
- شکر یک قاشق چای خوری
طرز تهیه نون خامه ای
1. شکر را آب کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه نون خامه ای باید قابلمه ای مناسب انتخاب کنید. کره را در آن انداخته تا آب گردد. بعد از آب شدن کره، شکر را اضافه کنید. مخلوط کره و شکر را مدام هم زده تا یک دست گردد. شیر را اضافه نموده و تا جوش آمدن آن منتظر بمانید. حین جوش آمدن شیر، مواد را مدام هم بزنید تا شکر کامل حل گردد. این را به خاطر داشته باشید در صورت نبود شیر، یک پیمانه آب سرد هم می توانید جایگزین کنید. با این مواد طرز تهیه رولت خامه ای دیگری را هم می توانید امتحان کنید.
2. آرد را اضافه کنید
در دومین مرحله از طرز تهیه نون خامه ای به سراغ آرد بروید. آرد را سه بار الک کنید تا حباب های اضافی آن گرفته گردد سپس به مخلوط شیر و کره اضافه کنید. مخلوط را با قاشق مدام هم بزنید تا ته نگیرد. بعد از گذشت پنج دقیقه که خمیر شکل گرفت آن را در یک طرف ظرف جمع کنید. اگر این مخلوط را روی حرارت زیاد هم بزنید احتمال ترک خوردن شیرینی ها بعد از پخت وجود دارد.
3. تخم مرغ و دیگر مواد را اضافه کنید
در ادامه طرز تهیه نون خامه ای خمیر را از روی حرارت برداشته و به ظرف دیگری منتقل کنید. برای خنک شدن خمیر داخل همان ظرف یا ظرفی دیگر با یاری کفگیر آن را از هم باز کنید. در روشی دیگر کمی آن را ورز دهید. تخم مرغ ها را در ظرفی جداگانه شکسته و با هم زن آن ها را بزنید.
تخم مرغ ها را در چهار مرحله به خمیر اضافه نموده و آن قدر هم بزنید که جذب شوند. در روشی دیگر می توانید آن ها را دانه دانه اضافه نموده و یک دقیقه با هم زن بزنید تا کامل یک دست گردد. در این مرحله خمیر نون خامه ای نباید شکننده باشد. حال بیکینگ پودر و وانیل را اضافه و خوب مخلوط کنید. دقت داشته باشید که خمیر نباید بیش از حد روی حرارت بماند و به روغن نیفتد.
4. خمیر را درون قیف بریزید
خمیر آماده شده را با یاری قاشق درون یک قیف بریزید. بهتر است از ماسوره بامیه یا شکوفه در طرز تهیه نون خامه ای بهره ببرید. البته برای فرم دادن بهتر به خمیر براق و کش دارتان ماسوره های m1 یا d2 هم قابل استفاده است. این نکته را حتما در نظر داشته باشید که ماسوره های ساده به شیرینی شما شکل و شیاری نخواهند داد. حال داخل سینی فر کاغذروغنی بیاندازید و خمیر را با فاصله از هم به شکل دایره قیف بزنید. اندازه نون خامه ای ها به خودتان بستگی دارد.
5. سینی را داخل فر بگذارید
فر را با دمای 200 درجه سانتی گراد روشن کنید. حال سینی خمیر را داخل طبقه اول فر بگذارید. 40 تا 30 دقیقه زمان دهید تا حجم نون خامه ای ها دو برابر گردد. بعد از پخت متوجه تغییر رنگ طلایی آن ها خواهید شد. بعد از 40 دقیقه سینی را بیرون بیاورید. زمان دهید تا کامل خنک شوند.
6. خامه را آماده کنید
در این مرحله از طرز تهیه نون خامه ای نوبت به آماده کردن خامه می رسد. خامه را با دور تند هم زن برای 20 دقیقه خوب بزنید تا حالت پفکی به خود بگیرد. دقت داشته باشید که خامه تان باید پفکی و سفت باشد تا آب نیندازد. ته نون ها را کمی سوراخ کنید. خامه را داخل قیف بریزید. شما باید با یاری یک ماسوره بلند از کف نان ها، آن ها را از خامه پر کنید. حال آن ها را در ظرف موردنظر بچینید و با خرده های پسته و گردو تزئین کنید. از سس شکلاتی روی کیک هم برای ریختن روی نون خامه ای ها می توانید بهره ببرید.
شیرینی نون خامه ای را به راحتی در منزل برای خود و عزیزان تان تهیه کنید.
نکات تکمیلی برای تهیه نون خامه ای
نون خامه ای یکی از راحت ترین شیرینی هایی است که در منزل می توانید آن را برای خود و عزیزان تان درست کنید. با این حال دانستن نکات و ترفندهایی از پخت این شیرینی، کار را برای شما آسان تر خواهد نمود.
در طرز تهیه نون خامه ای از چه اسانس هایی می توان استفاده کرد؟
اسانس پرتقال و وانیل برترین اسانس هایی هستند که در این شیرینی می توانید به کار ببرید. اگر با طعم گلاب و لیمو ترش مسئله ای ندارید، هنگام تهیه خمیر کمی به آن گلاب و پوست لیمو ترش رنده شده اضافه و با یکدیگر ترکیب کنید.
آیا این شیرینی را در قابلمه می توان تهیه کرد؟
بله. شما به راحتی می توانیداین شیرینی خوشمزه را با همین مواد در قابلمه هم بپزید. برای آماده سازی این کیک در قابلمه احتیاج است یک قابلمه بزرگ تهیه و سه پایه فلزی مایکروفر را در آن قرار دهید و نان های خامه ای را روی آن بچینید. 20 دقیقه زمان مناسبی برای پخت است. استفاده از شعله پخش کن و دم کنی هنگام پخت فراموش نگردد. پخت کیک اسفنجی را با خواندن طرز تهیه کیک اسفنجی در قابلمه امتحان کنید.
آیا شیرینی خامه ای را در توستر هم می توان پخت؟
بله. یکی دیگر از روش هایی که برای پخت این شیرینی خوشمزه می توان به کار گرفت، استفاده از توستر است. برای پخت نون خامه ای در توستر درجه آن را روی 200 بگذاید. کف سینی آن را کاغذروغنی پهن کنید و نان ها را با یاری قیف و فاصله از هم بچینید. در پخت احتیاج است که المنت بالایی را خاموش و المنت پایینی را روشن کنید. با این حال برای آن که نون خامه ای ها خشک نشوند بهتر است 10 دقیقه اول روی 200 درجه باشد و 10 دقیقه بعدی را روی 180 درجه سانتی گراد بگذارید. کیک اسفنجی را هم می توانید در توستر بپزید؛ طرز تهیه کیک اسفنجی در توستر را بخوانید.
چرا خمیر نون خامه ای پف نمی کند؟
خمیر این شیرینی باید سبک باشد. اگر خمیر در فر پف نکرد باید به اندازه رطوبت خمیر شک کرد؛ چرا که خمیر به اندازه کافی سرد نشده است. یک قاشق را به صورت عمودی در آن فرو کنید در صورت نیفتادن آن، از سرد شدن آن خیال تان راحت باشد.
علت تغییر شکل نون خامه ای چیست؟
نون خامه ای باید ترد باشد. ترک ها و شیارهای روی این شیرینی گاهی عمیق است که منجر به تغییر شکل آن می گردد. علت آن پخش نشدن کامل و یکسان آرد در خمیر است. این نکته را در نظر داشته باشید که خمیر قبل از ریختن روی سینی و خنک شدن، کامل هم زده شده، یکسان و براق باشد. از سویی اگر خمیر زیاد حرارت ببیند روغن می اندازد و نان ها در فر بدشکل می شوند. طرز تهیه نون خامه ای شکلاتی را هم می توانید امتحان کنید.
چرا خمیر شیرینی از ماسوره بیرون نمی آید؟
مهم ترین علت آن چگونگی اضافه کردن تخم مرغ به مایه است. در پخت نون خامه ای این نکته را همیشه در نظر داشته باشید که تخم مرغ باید کم کم اضافه گردد. تا یک دست شدن و نرم شدن خمیر باید با هم زن آن را بزنید سپس مابقی تخم مرغ را کم کم اضافه کنید. دوباره این مراحل را پیش ببرید تا تخم مرغ ها تمام شوند. در صورت صحیح مخلوط کردن، خمیرتان غلظت مناسبی خواهد داشت.
منبع: کتاب کاله