آموزش تهیه نان پنیری، صبحانه دلپذیر و مغذی!

به گزارش وبلاگ سفر، نان صبحانه یکی از انواع نان های خوشمزه و بین المللی است که به روش های مختلفی آماده می گردد. نان پنیری یکی از گزینه های مناسب برای صبحانه است که بافت بسیار پوک و لطیفی دارد. این نان بسیار خوش طعم است و به راحتی در منزل قابل تهیه است. معمولا ورز دادن خمیر نان برای کسانی که دستگاه خمیر گیر ندارند، سخت است اما این نان به ورز زیادی نیاز ندارد ولی با این وجود بافت بسیار لطیف و نرمی دارد. روی نان علاوه بر پنیر میتوانید از گردو هم بهره ببرید تا نان مغذی تر و خوشمزه تر گردد. نان پنیری به خصوص برای میان وعده یا وعده های اصلی بچه ها بسیار مناسب است.

آموزش تهیه نان پنیری، صبحانه دلپذیر و مغذی!

با ما در وبلاگ سفر بلاگ همراه باشید با آموزش این نان مغذی و خوشمزه!

مواد لازم برای تهیه نان
آرد مخصوص نان2 پیمانه
شیرخشک قنادییک چهارم پیمانه
شکر1 قاشق سوپ خوری
خمیر مایهیک قاشق سوپ خوری
نمک1 قاشق مربا خوری
بیکینگ پودریک دوم قاشق مرباخوری
روغن مایع یک چهارم پیمانه
ماست2 قاشق سوپ خوری
آب ولرمسه چهارم پیمانه کنترل شده
مواد لازم برای روی خمیر
پنیرنصف بسته
زرده تخم مرغیک عدد
زعفران دم نمودهنصف قاشق مرباخوری
شیرنصف قاشق مرباخوری
کنجدبه مقدار لازم

1- برای آماده کردن نان ابتدا آرد رو الک کنید و شیر خشک رو بهش اضافه کنید و بقیه مواد خشک شامل خمیر مایه و شکر و نمک و بکینگ پودر رو به آرد اضافه کنید.

2- هم بزنید تا مواد خشک کاملا مخلوط بشن. (دقت کنید فقط در صورتی خمیر مایه فوری رو مستقیما به آرد اضافه میکنیم که از سلامت خمیر مایه مطمئن باشیم اگه خمیر مایه رو قبلا خریداری کردین و از تاریخ انقضای اون با خبر نیستین مقداری از خمیر مایه رو با آب ولرم و شکر مخلوط کنید و روی ظرف رو بپوشونید و ده دقیقه زمان بدین تا خمیر مایه عمل بیاد اگه خمیر مایه عمل اومد یعنی سالمه و میتونید داخل خمیر بهره ببرید و اگه عمل نیومد یعنی تاریخ انقضای خمیر مایه گذشته و قابل استفاده نیست)

3- بعد روغن مایع و ماست رو اضافه کنید و مواد رو مخلوط کنید.

4- آب ولرم رو کم کم و با کنترل به مواد اضافه و مخلوط کنید. (درجه آب ولرم باید حدود سی و پنج الی چهل درجه باشه اگه به دماسنج دسترسی ندارین نوک انگشت تون رو داخل آب بزنید دمای آب باید به قدری باشه که گرمای آب رو کاملا حس کنید اما دستتون نسوزه و بتونید داخل آب نگهش دارید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان ایشلی کوکه

اگه دمای آب بیشتر از حد لازم باشه خمیر مایه از بین میره و اگه دمای آب کم تر از حد لازم باشه خمیر مایه آغاز به فعالیت نمیکنه.

بسته به نوع آرد و مقدار جذبِ آب اون ممکنه همه آب مصرف بشه و یا اینکه اضافه بیاد پس آب رو باید تدریجی اضافه و مخلوط کنید.

وقتی خمیر نرم و لطیفی حاصل شد که چسبندگی جزئی داشت کافیه خیلی کم و فقط در حد یک دست شدن خمیر اون رو ورز بدین چون این خمیر به ورز زیادی نیاز نداره.

5- بعد خمیر رو چونه کنید و داخل ظرف مناسب قرار بدین و روی ظرف سلفون بکشید و روی اون رو با دستمال حوله ای بپوشونید و به مدت یک ساعت در دمای محیط استراحت بدین تا حجم خمیر دو برابر بشه.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه انواع نان

بعد از استراحت پف خمیر رو بگیرین و کمی ورز بدین تا هوای داخل خمیر خارج بشه.

6- داخل قالب گرد به قطر بیست و پنج سانتی متر کاغذ روغنی قرار بدین و کمی چرب کنید میتونید از قالب گرد بزرگتر هم برای این نون بهره ببرید.

بیشتر بخوانید: طرز تهیه نان زنجیلی

خمیر رو داخل قالب قرار بدین و با یاری دست یا وردنه خمیر رو باز کنید تا داخل قالب رو پر کنه و ضخامت خمیر در همه جای قالب یکسان باشه بعد به یاری چاقو روی خمیر خط بندازین و خمیر رو هشت قسمت کنید.

7- بعد با نوک انگشت ها روی کناره خمیر طرح بندازین.

8- پنیر لاکتیکی رو برش بزنید و به صورت نوار باریک در بیارید و روی برش های خمیر قرار بدین و کمی با دست فشار بدین تا داخل خمیر فرو بره.

9- روی خمیر رو بپوشونید و ده دقیقه استراحت بدین در این فاصله رومال خمیر رو آماده کنید برای رومال زرده تخم مرغ و شیر و زعفران رو با هم مخلوط کنید تا یکدست.

بشه بعد با یاری قلمو روی خمیر رو رومال کنید و بعد کنجد بپاشین و مجددا روی خمیر رو به مدت ده دقیقه بپوشونید و استراحت بدین.

10- بعد قالب رو داخل فر صد و هشتاد درجه سانتی گراد که از قبل گرم شده به مدت حدودی سی دقیقه بپزین زمان در فرهای مختلف متفاوته پس مرتب نون رو چک کنید.

نون رو بعد از پخت از فر خارج کنید و در صورت دلخواه با قلمو روی نون کمی روغن زیتون بزنید تا براق بشه البته این کار اختیاریه بعد اجازه بدین خنک بشه و از قالب خارج کنید و از کاغذ روغنی جدا کنید و با چای و گردو و … سرو کنید.

نکات تهیه نان پنیری:

  • خمیر مایه از شکر اضافه شده تغذیه میکنه و آغاز به فعالیت میکنه این شکر باعث شیرین شدن نان نمیشه.
  • پنیر لاکتیکی نوعی پنیر سفید صبحانه است که داخل فر تغییر شکل نمیده و آب نمیشه اگه شما پنیر صبحانه دیگه ای در اختیار دارین برای اینکه مطمئن باشین که برای این نان مناسبه مقدار خیلی کمی از پنیر رو داخل ظرف مناسب داخل فر بذارین و فر رو روشن کنید و کمی زمان بدین و در آخر چک کنید اگه پنیر داخل فر آب نشده بود و تغییر شکل نداده بود یعنی میتونید روی نان بهره ببرید اما اگه آب شده بود قابل استفاده برای این نان نیست.
  • آرد مناسب برای این نان آرد نان فانتزی و مخصوص نان است اما در صورت عدم دسترسی میتونید از آرد شیرینی پزی هم بهره ببرید.
  • شیر خشک استفاده شده در نان شیر خشک قنادی است و با شیر خشک نوزادان فرق دارد و میتونید به راحتی از لوازم قنادی ها تهیه کنید شیر خشک برای افزایش حجم نان و بهبود قابلیت جذب آب استفاده میشه و باعث میشه خمیر نان زمان بیشتری حالت تازگی خودش رو حفظ کنه.
  • ماست استفاده شده در این نان باید بدون آب و ترجیحا همزده و سفت باشه.
  • استفاده از دو نوع مخمر باعث لطافت و بافت عالی در این نان میشه.

امیدوارم از طرز تهیه نان پنیری خوشتان آمده باشد. برای مشاهده دستورات آشپزی دیگر به مجله ما سری بزنید.

منبع: اُکالا

به "آموزش تهیه نان پنیری، صبحانه دلپذیر و مغذی!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "آموزش تهیه نان پنیری، صبحانه دلپذیر و مغذی!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید