کالری سرشیر؛ یک قاشق سرشیر چقدر کالری دارد؟
به گزارش وبلاگ سفر، خبرنگاران | سرویس سلامت - سرشیر همراه با عسل، شیره خرما و مربا یکی از لذیذترین مواد غذایی است که می توان در وعده صبحانه میل کرد و هواداران زیادی نیز دارد. در صورتی که شما هم می خواهید این فرآورده لبنی را به رژیم غذای خود اضافه کنید، در نظر داشته باشید که زیاده روی در مصرف این فرآورده لبنی به دلیل چربی بالایی که دارد باعث اضافه وزن می گردد. بنابراین لازم است که از میزان کالری سرشیر قبل از اضافه کردن آن به رژیم غذایی مطلع شوید تا علاوه بر آنکه از یک صبحانه خوشمزه لذت می برید، از اضافه وزن نیز پیشگیری کنید. در ادامه با کالری سرشیر، تفاوت آن با خامه و مضرات آن آشنا می شویم، همراه ما باشید.
در صورتی که بخش خاصی از این مطلب مدنظر شماست، با انتخاب عناوینی که در فهرست موضوعی زیر ارائه شده اند، به بخش دلخواه خود برسید.
- کالری یک قاشق غذاخوری سرشیر
- کالری 100 گرم سرشیر
- سرشیر چیست؟
- تفاوت سرشیر و خامه
- مضرات سرشیر
کالری یک قاشق غذاخوری سرشیر
ارزش غذایی یک قاشق غذاخوری سرشیر | ||
اطلاعات تغذیه ای | مقدار | درصد احتیاج روزانه |
چربی کل | 6 گرم | 9٪ |
چربی اشباع | 4 گرم | 20٪ |
کلسترول | 25 میلی گرم | 8٪ |
کربوهیدرات | 1 گرم | - |
پروتئین | - | - |
کالری 100 گرم سرشیر
ارزش غذایی 100 گرم سرشیر | ||
اطلاعات تغذیه ای | مقدار | درصد احتیاج روزانه |
چربی کل | 65 گرم | 100٪ |
کربوهیدرات کل | 2 گرم | 1٪ |
پروتئین | 0/8 گرم | - |
سرشیر چیست؟
شیر چربی بالایی دارد، این چربی ها چگالی کمتری نسبت به بقیه اجزای شیر دارند و در صورت ساکن ماندن شیر، روی سطح آن جمع می شوند. به این چربی ها سرشیر گفته می گردد. برای تهیه سرشیر به صورت سنتی ابتدا شیر را به مدت یک الی 2 ساعت با حرارت ملایم می جوشانند، سپس اجازه می دهند تا شیر به آرامی سرد گردد و در طی سرد شدن قسمت چربی جمع شده روی سطح آن را جدا می نمایند. امکان تهیه سرشیر از شیر های پاستوریزه و گرمادیده وجود ندارد. در واقع نوعی مولکول پروتئینی در شیر وجود دارد که باعث می گردد چربی های شیر در زمان سرد شدن به یکدیگر بچسبند، اما گرمای زیاد این مولکول ها را از بین می برد.
تفاوت سرشیر و خامه
1. طرز تهیه: تفاوت اصلی سرشیر و خامه در فرآیند فراوری آن هاست، همانطور که ذکر شد سرشیر از سرد کردن شیر گرما ندیده تهیه می گردد. برای تهیه خامه شیر را در دستگاه سپراتور می ریزند، این دستگاه با سرعت بالایی حول محورش می چرخد و قسمت چربی شیر که نسبت به سایر اجزای شیر سبک تر است، در اطراف محور این دستگاه جمع می گردد. برای فراوری خامه این چربی ها را با مقداری مشخصی شیر مخلوط می نمایند.
2. درصد چربی: از آنجایی که برای تهیه سرشیر چربی ها به تدریج روی سطح شیر جمع می شوند، چربی و غلظت آن بیشتر از خامه است.
مضرات سرشیر
سرشیر در واقع چربی شیر است که جدا شده است، بنابراین خواص شیر را ندارد و نمی تواند کلسیم و پروتئین مورد احتیاج بدن را تامین کند، همچنین مصرف بیش از حد این ماده غذایی ممکن است با عوارض زیر همراه باشد:
- افزایش خطر ابتلا به بیماری های قلب و عروق: تقریبا 60% سرشیر از چربی تشکیل شده است، بنابراین مصرف طولانی مدت سرشیر باعث افزایش کلسترول یا چربی خون می گردد. تجمع این چربی ها در رگ های خونی باعث کاهش جریان خون شده و خطر سکته قلبی را افزایش می دهد.
- افزایش خطر ابتلا به تب مالت و سل: در بعضی از مواقع ممکن است شیر به میکروب های بیماری زا همچون میکروب سل و تب مالت آلوده باشد و از آنجاییکه برای تهیه سرشیر، شیر با حرارت ملایم جوشانده می گردد، این میکروب ها همچنان در شیر باقی می مانند. در چنین شرایطی مصرف این ماده غذایی خطر ابتلا به تب مالت و بیماری سل را افزایش می دهد.
- اضافه وزن: سرشیر چربی و کالری بالایی دارد و مصرف آن باعث اضافه وزن می گردد. معمولا متخصصان تغذیه به افرادی که اضافه وزن دارند توصیه می نمایند این ماده غذایی را از رژیم غذایی خود حذف نمایند یا مصرف آن را به حداقل برسانند.
فعالیت های مورد احتیاج برای سوزاندن 100 کالری سرشیر
برای سوزاندن 100 کالری سرشیر می توانید فعالیت های زیر را انجام دهید:
- پیاده روی ← 26 دقیقه
- طناب زدن ← 9 دقیقه
- دوچرخه سواری با سرعت آهسته ← 23 دقیقه
- بولینگ ← 30 دقیقه
- دویدن ← 9 دقیقه
- شنا ← 15 دقیقه
- فوتبال ← 13 دقیقه
- والیبال ← 26 دقیقه
- کوهنوردی ← 15 دقیقه
- تنیس دو نفره (سینگل) ← 15 دقیقه
سخن آخر
جالب است بدانید خامه، کره و سرشیر اگرچه از فرآورده های لبنی هستند، اما به دلیل میزان چربی بالایی که دارند در گروه چربی ها دسته بندی می شوند. سرشیر جایگزین مناسبی برای محصولات لبنی نیست و نمی تواند کلسیم و پروتئین مورد احتیاج بدن را تامین کند. خوردن مقدار کمی سرشیر در یک یا دو وعده صبحانه در هفته برای افراد سالم ضرری ندارد، اما از آنجاییکه هر 100 گرم سرشیر 596 کالری دارد و بخش عمده این کالری از چربی تامین می گردد، مصرف بیش از اندازه این ماده غذایی نه تنها باعث اضافه وزن می گردد، بلکه خطر ابتلا به بیماری های قلبی را نیز افزایش می دهد. آیا شما هم هوادار این خوراکی خوشمزه هستید؟ نباید فراموش کنید نظرات و پیشنهادات خود را در بخش ارسال نظر با ما و سایر مخاطبان وبلاگ سفر در میان بگذارید.
منبع: setare.com