هشدار تازه هواشناسی به 11 استان ، از کولاک برف و سیل تا افت فشار گاز، قطع برق و اختلال در تردد و پروازها
به گزارش وبلاگ سفر، سازمان هواشناسی با صدور 2 هشدار نارنجی و زرد از تقویت و تشدید سامانه بارشی فعلی و نفوذ سامانه بارشی تازه به کشور اطلاع داد.

به گزارش وبلاگ سفر، سازمان هواشناسی درخصوص تقویت فعالیت سامانه بارشی در استان های بوشهر، جنوب خوزستان، فارس و جنوب کهگیلویه و بویراحمد در روز سه شنبه هفته جاری همراه با بارش باران، گاهی همراه با رعدوبرق و وزش باد شدید موقت هشدار نارنجی صادر کرد.
بر اثر این مخاطره جوی، آبگرفتگی معابر، اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیت های عمرانی، جاری شدن روان آب، سیلابی شدن مسیل ها، بالا آمدن ناگهانی سطح آب رودخانه ها، صاعقه، اختلال در ناوگان حمل و نقل و خسارت تماشا صنعت کشاورزی پیش بینی شده است.
بیشتر بخوانید:
- تداوم بارش برف و باران در کشور | یخبندان در استان های غربی و مرکزی
- پیش بینی بارش سنگین برف در تهران | سرما و یخبندان در کشور می تواند تا انتها زمستان بماند!
این سازمان ساکنان، مسافران و مسئولان منطقه ها یادشده را به عدم توقف و تردد در حاشیه رودخانه ها و مسیل ها، پاکسازی آبروها و کانال های عبور آب درون شهری، پاکسازی دهانه پل ها، پرهیز از سفرهای غیر ضروری، اجتناب از فعالیت های کوه نوردی و جابجایی عشایرکوچ رو، انجام اقدامات پیشگیرانه از خسارات احتمالی به وسیله شهرداری ها، راهداری ها، آب و فاضلاب شهری، دستگاه های امدادی و سایر دستگاه های اجرائی مسئول، پاکسازی، تنظیم و کنترل دریچه های ورودی و خروجی آب استخرهای پرورش آبزیان توصیه کرد.
تشدید فعالیت سامانه بارشی
این سازمان در ادامه، با تاکید بر تشدید فعالیت سامانه بارشی در روز سه شنبه هفته جاری در ارتفاعات و دامنه های استان های کهگیلویه و بویراحمد، فارس و جنوب اصفهان، از بارش برف، مه گرفتگی، کولاک برف و کاهش دید در این منطقه ها اطلاع داد.
بر اثر این مخاطره جوی اختلال در سفرهای بین شهری و داخل شهر، اختلال در فعالیتهای عمرانی، اختلال در ناوگان حمل و نقل، رخداد بهمن، خسارت تماشا صنعت کشاورزی و اختلال در انتقالِ منابع انرژی بویژه برق و گاز پیش بینی شده است.
این سازمان به هموطنان موارد زیر را توصیه کرد: پرهیز از سفرهای غیرضروری، اجتناب از فعالیت های کوه نوردی و جابجایی عشایرکوچ رو، انجام اقدامات پیشگیرانه جهت جلوگیری از خسارات احتمالی، به وسیله شهرداری ها، راهداری ها، آب و فاضلاب شهری، دستگاه های امدادی و سایر دستگاه های اجرائی مسئول، نمک پاشی معابر و مدیریت مصرف و انتقال منابع انرژی بویژه گاز و برق.
نفوذ سامانه بارشی نو به کشور
سازمان هواشناسی بعلاوه با اعلام نفوذ سامانه بارشی به کشور از اواخر وقت دوشنبه تا چهارشنبه هفته جاری از بارش باران، گاهی رعدوبرق و وزش باد و مه گرفتگی
در برخی استان ها اطلاع داد.
بر این اساس؛ دوشنبه بوشهر، سه شنبه خوزستان، نیمه جنوبی کهگیلویه و بویراحمد، یزد، کرمان، خراسان جنوبی، شمال سیستان و بلوچستان و نیمه غربی هرمزگان و چهارشنبه هرمزگان، سیستان و بلوچستان، خراسان جنوبی، یزد و کرمان تحت تاثیر این سامانه بارشی خواهند بود.
بیشتر بخوانید:
- بارش باران و برف در جاده های 13 استان | جاده ها یخزده و لغزنده اند
با نفوذ سامانه بارشی نو کاهش دید، لغزندگی جاده ها، احتمال اختلال در تردد، احتمال آبگرفتگی معابر، احتمال اختلال در ناوگان حمل و نقل، احتمال خسارت تماشا صنعت کشاورزی و احتمال افت فشار گاز و قطعی برق در منطقه ها یادشده پیش بینی شده است.
این سازمان ساکنان، مسافران و مسئولان منطقه ها یادشده را به پرهیز از سفرهای غیر ضروری، به همراه داشتن تجهیزات زمستانی و سوخت کافی در هنگام مسافرت با خودرو، تمهیدات لازم در صنعت کشاورزی برای جلوگیری از خسارات، احتیاط در فعالیت های کوه نوردی، آمادگی دستگاه های اجرایی و امدادی، لایروبی کانال ها و آب روها و مدیریت در مصرف منابع انرژی به ویژه گاز و برق توصیه کرد.
سازمان هواشناسی با تاکید بر نفوذ سامانه بارشی به کشور درخصوص بارش برف، مه گرفتگی و کاهش دید در روز سه شنبه دراستان های چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، نیمه جنوبی اصفهان، دامنه و ارتفاعات استان های یزد، نیمه شرقی خوزستان، نیمه شمالی کرمان و خراسان جنوبی و روز چهارشنبه در دامنه ها و ارتفاعات استان های یزد، نیمه شمالی کرمان و خراسان جنوبی هشدار داد.
بر اثر این مخاطره جوی لغزندگی جاده ها، اختلال در سفرهای خارج از شهر، اختلال در فعالیتهای عمرانی بویژه بتن ریزی، احتمال اختلال و تاخیر در ناوگان حمل و نقل عمومی، احتمال رخداد بهمن، احتمال خسارت به صنعت کشاورزی و احتمال اختلال در انتقالِ منابع انرژی بویژه برق و گاز پیش بینی شده است.
این سازمان ساکنان، مسافران و مسئولان منطقه ها یادشده را به پرهیز از سفرهای غیرضروری و در صورت لزوم همراه داشتن ادوات زمستانی، اجتناب از فعالیت های کوه نوردی و جابجایی عشایرکوچ رو، آمادگی شهرداری ها، راهداری ها، آب و فاضلاب شهری، ارگان های امدادی و سایر دستگاه های اجرائی مسئول، نمک پاشی معابر و مدیریت مصرف و انتقال منابع انرژی بویژه گاز و برق توصیه کرد.
منبع: همشهری آنلاین