طرز تهیه سوپ جو رستورانی
به گزارش وبلاگ سفر، خبرنگارانـ سوپ یکی از محبوب ترین پیش غذا های دنیاست که در بسیاری از رستوران ها به صورت پیش غذا و غذای اصلی در انواع و طعم های گوناگون سرو می گردد. سوپ بعلاوه به علت داشتن سبزیجات، مرغ، حبوبات و مواد لبنی مثل شیر و خامه ارزش غذایی بالایی دارد و می تواند جایگزین مناسبی برای غذای اصلی به خصوص وعده شام باشد. با فرا رسیدن فصل پاییز و سرد شدن تدریجی هوا می توانید تهیه سوپ را که غذایی گرم و دلچسب برای این فصل است، در برنامه غذایی خانواده قرار بدهید.
به گزارش وبلاگ سفر، سوپ جو یکی از انواع سوپ های مجلسی و پر هوادار است که در بیشتر رستوران ها به عنوان پیش غذا سرو می گردد. این سوپ به علت داشتن مواد مغذی برای بدن بسیار مفید است. پخت این سوپ بسیار آسان است و حتی کسانی هم که سر رشته ای در آشپزی ندارند، به راحتی می توانند آن را در منزل تهیه نمایند. در این مطلب طرز تهیه سوپ جو رستورانی خوشمزه و لعاب دار همراه با نکات مهم و فوت و فن های مربوط به تهیه این سوپ تقدیم شما کاربران گرامی خواهد شد.
مواد لازم برای تهیه سوپ جو رستورانی
جو پوست کنده: 1 لیوان
پیاز: 2 عدد
سینه مرغ: 1 عدد
هویج: 2 عدد
قرص استاک مرغ: 2 عدد
رب گوجه فرنگی: 2 قاشق غذاخوری
روغن مایع: 2 قاشق غذاخوری
جعفری خرد شده: نصف لیوان
آب جوش: لیوان
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه: به مقدار لازم
آب لیمو: به مقدار دلخواه
نکات مربوط به مواد اولیه
نکات مربوط به قرص استاک
استاک یا آب گوشت، مرغ، ماهی یا سبزیجات از حرارت دادن استخوان ها به همراه سبزیجات ساقه ای و تعداد محدودی ادویه تهیه می شوند. استاک در انواع سوپ ها، انواع سس ها، خورشت ها و البته بسیاری از غذا های دیگر مورد استفاده قرار می گیرد و تأثیر بسیاری در طعم و مزه غذا ها دارد. می توانید استاک را خودتان در منزل تهیه کنید یا اینکه به صورت آماده از سوپر مارکت ها بخرید. به این نکته توجه داشته باشید که در ترکیبات استاک نمک وجود دارد؛ پس در صورتی که از آن استفاده می کنید، در آخر غذا را مزه کنید و اگر احتیاج بود، نمک اضافه کنید.
نکات مربوط پیاز
اگر بخواهیم به طور مختصر در خصوص کاربرد انواع پیاز ها شرح بدهیم، باید از پیاز زرد که معروف ترین عضو خانواده پیازهاست، آغاز کنیم. این پیاز برترین گزینه برای پخت و پز است. پیاز سفید طعم ملایم تری نسبت به پیاز زرد دارد. از نظر کاربرد تقریباً مثل پیاز قرمز است و می گردد آن را خام خورد و یا در سالاد ها و دیپ ها از آن استفاده کرد. این پیاز برای غذا های مکزیکی هم برترین گزینه است. پیاز قرمز نسبت به پیاز سفید و زرد فیبر بیشتری دارد و به خاطر رنگ زیبایش می توان از آن برای تزئین بشقاب غذا هم استفاده کرد. علاوه بر این برای کبابی کردن، سالاد و ساندویچ ها هم انتخاب مناسبی است. پیاز های قرمز به میزان کافی عطر و طعم به غذا نمی دهند؛ بنابراین برای پخت و پز مورد استفاده قرار نمی گیرند
نکات مربوط به مرغ
یکی از نکات بسیار مهم در تهیه انواع غذا ها انتخاب مواد اولیه سالم و تازه است. وقتی می خواهید مرغ را انتخاب کنید، حتماً جا هایی مانند ران و بال را که اتصال دارند، چک کنید؛ زیرا ماندگی و ناسالم بودن مرغ در این قسمت ها زود تر معین می گردد. اگر این قسمت ها بوی نامطبوعی بدهد؛ یعنی مرغ تازه نیست. حواستان باشد مرغ هایی را که خیلی خیس هستند، انتخاب نکنید. رطوبت زیاد مرغ نشان دهنده این است که قبلاً فریز شده است. اگر از مرغ های بسته بندی استفاده می کنید، حتما تاریخ آن را چک کنید و حواستان باشد که خون آبه نداشته باشد.
طرز تهیه سوپ جو رستورانی
قبل از تهیه این سوپ باید جو پوست کنده را حدود 6 ساعت قبل خیس کنید تا نرم و حجیم گردد. در مرحله اول پیاز را پوست کنید و بشویید؛ سپس آن را خرد کنید و توی قابلمه بریزید و همراه با کمی روغن مایع تفت بدهید تا پیاز سبک گردد. سینه مرغ را از استخوان جدا و به صورت مکعبی خرد کنید. حالا سینه مرغ خرد شده را به پیاز اضافه کنید و کمی نمک، زردچوبه و فلفل سیاه روی آن بریزید و بگذارید با شعله کم تفت بخورند. بعد از اینکه مرغ و پیاز تفت خوردند، جو آبکش شده را به مرغ و پیاز اضافه کنید و چند ثانیه با هم تفت بدهید. سپس قرص استاک را با 5 لیوان آب جوش حل کنید و توی قابلمه بریزید. درب قابلمه را بگذارید و شعله اجاق گاز را زیاد کنید تا محتویات قابلمه جوش بیاید.
هویج را رنده یا به صورت نگینی ریز خرد کنید. بعد از اینکه سوپ توی قابلمه جوش آمد، هویج خرد شده را به آن اضافه کنید. شعله اجاق گاز را کم کنید و اجازه بدهید سوپ حدود 1 ساعت تا یک ساعت و نیم با شعله کم بپزد و لعابی گردد. سپس رب گوجه فرنگی را همراه با 1 قاشق روغن مایع توی یک ماهی تابه با کمی فلفل و زردچوبه تفت بدهید و به سوپ اضافه کنید. بگذارید سوپ حدود نیم ساعت دیگر با رب بجوشد و جا بیافتد. در مرحله آخر جعفری خرد شده را به قابلمه سوپ اضافه کنید و بگذارید پانزده دقیقه با سوپ بجوشد؛ سپس اجاق گاز را خاموش کنید. حالا سوپ جو شما آماده است که می توانید آن را همراه با آب لیمو تازه یا آب نارنج میل کنید. نوش جان.
نکات مهم برای تهیه سوپ جو رستورانی
1 ـ این نکته را در نظر داشته باشید که قرص استاک نمک زیادی دارد؛ بنابراین در اضافه کردن نمک به سوپ احتیاط کنید و حتما قبل از ریختن نمک سوپ را بچشید.
2 ـ دقت کنید که رب گوجه فرنگی را بیش از حد با روغن تفت ندهید؛ زیرا می سوزد و رنگ و بوی نامطبوعی به سوپ شما می دهد. زمان تفت دادن رب با روغن نباید از 1 دقیقه بیشتر گردد.
3 ـ هرگز تا زمانی که سوپ درحال پخت است، آب لیمو را به آن اضافه نکنید. همواره وقتی اجاق گاز را خاموش کردید، آب لیمو را توی سوپ بریزید. البته بهتر است آب لیمو سر سفره و هنگام سرو سوپ اضافه گردد.
4 ـ جعفری را حتما پانزده دقیقه آخر پخت به سوپ اضافه کنید. جعفری نباید زیاد پخته و له گردد؛ زیرا رنگ و طعمش را از دست می دهد.
منبع: فرارو