اشتباهاتی که قهوه را زهرتان می نماید!

به گزارش وبلاگ سفر، دم کردن قهوه و بلد بودن طرز تهیه انواع قهوه یک هنر است.

اشتباهاتی که قهوه را زهرتان می نماید!

البته برای تکمیل این هنر ضروری است که با رعایت بعضی شرایط جانبی یک فنجان قهوه با طعم و بویی مطبوع و بی نظیر دم کنید.

اگر بدانیم حتی رنگ فنجانی که قهوه را در آن سرو می کنیم هم در طعم و عطر قهوه نقش دارد پس به این نتیجه می رسیم که در واقع هر چقدر هم که در زمینه دم کردن قهوه حرفه ای باشید با بعضی اشتباهات تمام لذت خوردن یک قهوه خوش طعم را از بین می بریم. 5 اشتباه رایج در نحوه درست کردن انواع قهوه که طعم و مزه و بوی خوش را از بین می برد را در مجله قهوه ست بخوانید.

1-خرید قهوه آسیاب شده

اشتباه نخست در نحوه درست کردن انواع قهوه خریدن قهوه آسیاب شده به جای دانه قهوه است. دانه قهوه پس از آسیاب شدن حتی در صورت نگهداری در برترین شرایط عطر و طعم خود را نسبتا سریع و طی چند روز به میزان قابل توجهی ار دست می دهد.

به همین علت پیشنهاد می گردد با داشتن آسیاب کوچک خانگی تنها لحظاتی قبل از دم کردن قهوه اقدام به آسیاب دانه های قهوه کنید و بدین ترتیب حد بیشتر لذت را از نوشیدن قهوه تازه تجربه کنید.

2. نگهداری از قهوه داخل یخچال

اشتباه دوم نگهداری قهوه در یخچال است. بر خلاف تصور عمومی نگهداری از قهوه داخل یخچال باعث نفوذ رطوبت به داخل آن و جذب بو مواد غذایی داخل یخچال می گردد.

برترین روش نگهداری قهوه استفاده از ظروف شیشه ای تیره یا استیل است که نسبت به هوا نفوذ نا پذیرند. حتی در این ظروف هم نباید قهوه را در یخچال نگهداری کنید. نگهداری قهوه در دمای محیط آن را تازه و خوشبو نگه می دارد.

3. استفاده از یک درجه آسیاب برای تمام شیوه های دم کردن

واقعیت این است که یکی از مهم ترین نکات در نحوه درست کردن انواع قهوه به روش های مختلف میزان درجه آسیاب دانه های قهوه است.

برای مثال میزان درجه آسیاب دانه های قهوه برای دم کردن به روش فرنچ پرس یا قهوه دمی Coarse Grind است و برای اسپرسو باید میزان درجه آسیاب قهوه نسبتا نرم یا همان Fine Grind باشد.

حتما جهت داشتن ایده آل ترین حالت عصاره گیری درجه آسیاب خود را متناسب با وسیله دم کردن تنظیم کنید.

4. استفاده از آب جوش با دمای نامناسب

رسیده، اما برای درست کردن یک قهوه خوش طعم و خوش عطر ما به آب جوش با دمای مشخصی احتیاج داریم.

حقیقت این است که آب جوش دردمای 100 درجه سانتی گراد در تماس با قهوه میزان زیادی تلخی قهوه را عصاره گیری می نماید و در طعم نهایی تاثیر منفی دارد.

درجه حرارت در حدود 92 - 93 درجه سانتی گراد برترین درجه گرمای آب برای دم کردن قهوه است. اگر دما سنج ندارید با به جوش رساندن آب و قطع منبع حرارت برای حدود سی ثانیه به این حرارت می رسید.

5. نسبت کم یا زیاد قهوه در مقایسه با میزان آب

طبق استاندارد های جهانی بدون در نظر گرفتن شیوه دم کردن میزان 55 تا 60 گرم قهوه برای 1000 گرم آب استفاده می گردد. یرای ملایم و یا تلخ شدن قهوه سعی کنید ابتدا عواملی مانند درجه آسیاب و یا مدت زمان تماس قهوه با آب را تغییر دهید تا عصاره گیری مناسب به دست آید.

منبع:ست کافی

منبع: فرارو

به "اشتباهاتی که قهوه را زهرتان می نماید!" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "اشتباهاتی که قهوه را زهرتان می نماید!"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید