چرا مصرف غذا های تند باعث تعریق می گردد؟
به گزارش وبلاگ سفر، مهم نیست که مقدار دمای غذای شما چقدر باشد، زیرا همچنان این ادویه بدون اینکه به دمای غذا مرتبط باشد می تواند باعث تعریق شما گردد. بر اساس گفته آموزش علوم فیشر آمریکا، دلیل تندی غذا به درجه حرارت گرمای آن نیست. تندی در غذای ما به دلیل کپسایسین است، ماده ای که به فلفل تندی می دهد.
به گزارش ایسنا، سطح تندی یک غذا بر اساس میزان تحریک واکنش ما به کپسایسین میزان گیری می گردد، این میزان گیری واحد حرارتی اسکویل (SHU) نامیده می گردد. بر اساس این واحد میزان گیری، فلفل دلمه ای نمره صفر، فلفل موزی می تواند 900 باشد و هالاپینو (هالاپینو یا هالوپینو یکی از انواع فلفل های تند بومی مکزیک است که کوچک بوده و به رنگ سبز یا قرمز دیده می گردد) می تواند تا 10هزار برسد. هابانرو یا فلفل هندی 350هزار و فلفل ترینیداد اسکورپین بعلاوه اسپری فلفل می توانند به محدوده دو میلیون برسند و کپسایسین خالص (بر اساس ارقام منتشرشده انجمن شیمی آمریکا) 16 میلیون است؛ بنابراین اگر علت تعریق ما دما نیست، چه چیزی در غذای تند وجود دارد که با خوردن آن عرق می ریزیم؟
دهان ما گیرنده های TRPV 1 دارد که گرما را تشخیص می دهد و ما را از خوردن غذا های خیلی گرم باز می دارد. کپسایسین این گیرنده های TRPV 1 را تحریک می نماید و سیگنالی به مغز می فرستد مبنی بر اینکه ما در حال خوردن چیزی داغ و خطرناک هستیم. مغز با ارسال یک احساس سوزش به آن قسمت از دهان ما پاسخ می دهد سپس بدن همان طور که باید به دمای گرم واکنش نشان دهد، تعریق را شروع می نماید بعلاوه ممکن است متوجه شوید که هنگام خوردن غذا های تند احساس عجله دارید به این علت که بدن شما کپسایسین را به عنوان یک تهدید اشتباه تعبیر می نماید، بنابراین هم دوپامین و هم آدرنالین را به عنوان پاسخ ترشح می نماید.
کپسایسین کاملا در دستگاه گوارش ما تجزیه نمی گردد، بنابراین وقتی در حال خروج از سیستم بدن باشد، همان سوزش را احساس خواهید کرد. به گفته انجمن شیمی آمریکا، اگر تندی غذا شما را تحت تاثیر قرار داد، از مصرف آب اجتناب کنید که شعله بیشتری به آتش می افزاید. در عوض شیر بنوشید یا بستنی یا پنیر بخورید. کازئین موجود در این محصولات لبنی به دور کپسایسین می پیچد و به حذف آن از زبان شما یاری می نمایند.
اگر بتوانید گرما را تحمل و عرق کنید، غذا های تند فواید زیادی برای سلامتی دارند. طبق نتایج مطالعه ای در سال 2011 که در نشریه Physiology & Behavior منتشر شد، افزودن فلفل قرمز به غذا می تواند میزان کالری سوزی در روز را افزایش دهد. اگر معمولا غذای ملایم تری می خورید، فلفل قرمز می تواند هوس شما را برای غذا های چرب، شور و شیرین کاهش دهد. با این حال، جوانه های چشایی (یا پرز های چشایی حاوی سلول های گیرنده مزه هستند که به سلول های چشایی نیز معروف هستند)، شما می توانند تحمل غذا های تند را ایجاد نمایند، بنابراین این هوس کشنده فقط برای مدت کوتاهی دوام می آورد.
نتایج آنالیز سیستماتیک سال 2012 که در نشریه Appetite منتشر شد، نشان داد که افزودن تندی قابل توجه به وعده های غذایی می تواند به شما یاری کند تا 50 کالری اضافی در روز بسوزانید. این مورد می تواند به کاهش وزن پنج پوندی فقط طی یک سال اضافه گردد. مصرف غذا های تند بعلاوه می تواند چربی شکم را کاهش دهد و به کاهش اشتها یاری کند. در این مطالعه آمده است که این اثرات تا حدی به علت نحوه تحریک گیرنده TRPV 1 کپسایسین است.
مطالعه دیگری در سال 2017 که نتایج آن در PLOS One منتشر شد به آنالیز مصرف فلفل قرمز تند و مرگ و میر در میان بیش از 16هزار نفر در ایالات متحده پرداخت. افرادی که به طور منظم غذا های تند مصرف می کردند، 13 درصد کاهش مرگ و میر به هر علتی داشتند.
محققان بعلاوه خاطرنشان کردند که فعال سازی گیرنده های TRPV 1 به وسیله کپسایسین به وسیله افزایش مصرف انرژی و تاثیر بر چربی های خون، بر چاقی تاثیر می گذارد. بر اساس آنالیز اجرا شده در سال 2016 در تحقیقات ضد سرطان، کپسایسین موجود در غذا های تند می تواند از سلول های ما در برابر سرطان محافظت، رشد سرطان را متوقف و با بدخیمی و متاستاز سرطان تداخل ایجاد کند.
منبع: فرارو