طرز تهیه مربای قیسی با شکر و شیره انگور

به گزارش وبلاگ سفر، مربای قیسی از پرطرفدارترین مرباهای ایرانی است که حتی به جز در وعده صبحانه، به عنوان دسر بعد از غذا نیز کاربرد دارد. طرز تهیه مربای قیسی خیلی سخت نیست و کافی است مراحل لازم در دستور تهیه این مربا را به درستی پشت سر بگذارید. ناگفته نماند مربای قیسی در شهرهای مختلف و با دستورهای متنوعی تهیه و آماده می گردد. در این مطلب قصد داریم فرمول اصلی درست کردن مربای قیسی را دنبال کنیم. با ما همراه باشید.

طرز تهیه مربای قیسی با شکر و شیره انگور

مربای قیسی زردآلو

با قیسی زردآلو در کشور ایران خوراکی های خوشمزه زیادی درست می نمایند که یکی از خوشمزه ترین خوراکی های حاضر مربای قیسی است. طرز تهیه مربای قیسی تبریزی یکی از پرطرفدارترین روش های تهیه این مربای لذیذ و اصیل به شمار میرود. در ادامه با مراحل تهیه و مواد لازم برای تهیه آن آشنا می شویم:

مواد اولیه برای تهیه مربای قیسی تبریز

فرقی ندارد از قیسی سیاه یا قیسی زردآلو برای تهیه مربای خود بهره ببرید، در هر حال مواد اولیه و طرز تهیه این مربا با انواع قیسی ها یکسان است و شما باید مواد اولیه برای تهیه این مربا را قبل از آغاز مراحل تهیه آن، آماده کنید.

مواد لازماندازه مورد احتیاج
قیسی1 کیلوگرم
شکر4 لیوان
آب1.5 لیوان
جوهر لیمو1 قاشق چای خوری

در نظر داشته باشید در طرز تهیه مربای قیسی با شیره شما می توانید به جای شکر از شیره انگور بهره ببرید. در واقع اگر از شیره انگور به جای شکر بهره ببرید، شاید هزینه تهیه مربا شما کمی بیشتر گردد ولی بدون شک مربا نهایی سرشار از مواد طبیعی است و ضرر کمتری دارد. به عبارت دیگر شکر قند مصنوعی است که استفاده از آن باعث شیرینی بیش از حد مربا قیسی شده و در عین حال با مضرات مخصوص به خود همراه است.

مراحل ساده طرز تهیه مربای قیسی زردآلو

حالا که با مواد اولیه این مربا آشنا شدید، به سراغ مراحل تهیه آن می رویم. مراحل زیر را همراه با ما پیش ببرید تا در نهایت یک مربای خوشمزه و خوش طعم و رنگ داشته باشید.

  • مرحله اول:اگر قیسی ها به حد کافی نرم هستند، فقط کافی است که آن ها را بشویید، اما اگر از قیسی خشک استفاده می کنید، باید آن ها را در ظرف آبی خیس کنید تا حسابی نرم شوند.
  • مرحله دوم: منتظر بمانید آب اضافی قیسی ها خارج گردد. اندازهی آب در قابلمه بریزید و با اندازهی شکر بر روی حرارت زیاد بگذارید.
  • مرحله سوم: بدون اینکه آب را هم بزنید، منتظر بمانید تا شکر در آب حل گردد. گفتنی است که در طرز تهیه مربای قیسی با شیره انگور، به جای شکر از شیره انگور استفاده می گردد.
  • مرحله چهارم:بعد از غلیظ شدن شربت مربا، حرارت اجاق را کم کنید.
  • مرحله پنجم: قیسی ها را به قابلمه شربت اضافه کنید و به مدت 30 دقیقه بر روی حرارت کم قرار دهید.
  • مرحله ششم: کف سطح قابلمه شربت را با قاشق جمع و خارج کنید. با این کار رنگ مربای شما بهتر و شفاف تر می گردد. در طرز تهیه بیشتر مرباها همانند طرز تهیه مربای به با گردو هم از همین راهکار برای شفاف نگه داشتن مربا استفاده می گردد.
  • مرحله هفتم: منتظر بمانید تا مربا 30 دقیقه بر روی حرارت بجوشد و پخته گردد.
  • مرحله هشتم: مربای پخته را با دم کنی بپوشانید و یک شب به همین صورت نگه دارید.
  • مرحله نهم: مربای آماده شده را درون ظرف های در دار بریزید و در یخچال نگه دارید.

طرز تهیه این مربای خوشمزه به انتها رسید و همین طور توصیه می کنیم که طرز تهیه مربای توت فرنگی در مجله وبلاگ سفر را مطالعه نموده و این مربای خوشمزه را در فصل میوه توت فرنگی در منزل آماده کنید.

مربای قیسی بدون شکرک

از مهم ترین دلایلی که سبب ایجاد شکرک در مربا می گردد، می توان به جوشیده شدن مربا با حرارت بالا یا اندازه بالای شکر در آن اشاره نمود. دو راهکار برای جلوگیری از این مشکل وجود دارد:

  1. به این منظور، اگر مربای شما با حرارت بالا جوشیده شده است، اندازهی آب در ظرف بریزید و اجازه دهید تا دوباره مربا بجوشد. البته بهتر است که از ابتدا مراقبت جوشیده شدن در حرارت بالا و شکرک زدن مربا باشید.
  2. راهکار دیگر این است که در هنگام پخت مربا یک قاشق غذاخوری آبلیمو یا سرکه را به آن اضافه کنید.

مربای قیسی بدون کپک

کپک مربا به علت قوام نامناسب آن است. اگر بعد از تهیه مربا متوجه شدید که مربای شما رقیق است، آن را درون ظرف بریزید و اجازه دهید تا مجدد بجوشد. اگر قوام مربای شما مناسب باشد، مربا کپک نخواهد زد.

اگر طرز تهیه مربای زردآلو نیز برای شما هم مجذوب کننده است می توانید از بلاگ وبلاگ سفر بخوانید.

نکات مهم برای تهیه مربای قیسی

برای آن که بتوانید یک مربای قیسی خوشمزه و بدون نقص آماده کنید، این موارد را در نظر داشته باشید:

  • همان طور که در بالا نیز گفتیم؛ در طرز تهیه مربای قیسی خشک، کافی است که قیسی ها را پیش از استفاده در پخت مربا، برای چند ساعت در آب خیس کنید. در طرز تهیه مربای آلبالو با آلبالو خشک نیز همین تکنیک را به کار بگیرید.
  • طرز تهیه مربای زردآلو خشک با شیره انگور به مراتب خوشمزه تر بوده و در نهایت نیز مربای شما خواص بیشتری داشته و رژیمی تر از مدل تهیه با شکر است. اما در طرز تهیه مربا با شیره انگور، توجه داشته باشید که شیره انگور مزه مناسب و کیفیت خوبی داشته باشد تا مربا شما خراب نشده ومزه بدی به خود نگیرد.
  • اگر می خواهید شکل قیسی ها در مربای شما حفظ گردد، بهتر است که از زیاد از حد جوشاندن آن ها خودداری نموده و به قدری مربا را بپزید که قیسی ها در بافت مربا له نشوند.

مربای قیسی، مربایی شیک برای پذیرایی صبحگاهی از مهمانان…

طرز تهیه مربای قیسی را به طور کامل همراه با نکات آن برای شما شرح دادیم. بعلاوه، نکات مربوط به کپک نزدن و شکرک نزدن مربا را برای شما گفتیم. امیدواریم که این مربای خوشمزه و خوش طعم را تهیه کنید و از عطر و طعم آن لذت ببرید. البته، اگر احساس می کنید که فرصت تهیه این نوع مربا یا هر نوع مربا دیگری را ندارید، می توانید از وبلاگ سفر یاری بگیرید. سفارش آنلاین شیرینی وبلاگ سفر در خدمت شما است تا برترین و باکیفیت ترین شیرینی ها، خشکبار، مرباها و … را در کمترین زمان ممکن به دست شما برساند.

منبع: اسنپ فود

به "طرز تهیه مربای قیسی با شکر و شیره انگور" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "طرز تهیه مربای قیسی با شکر و شیره انگور"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید