10 حقیقت جالب درباره دبی را بدانید

به گزارش وبلاگ سفر، شهر دبی به عنوان دومین شهر بزرگ و البته پر جمعیت شهر شیخ نشین امارات متحده عربی شناخته می گردد.

تاریخ این شهر به 3 هزار سال پیش از میلاد بازگشته و دبی امروزه با عنوان یکی از مجذوب کننده ترین مقاصد گردشگران محسوب می گردد. در حقیقت، دبی که روزگاری یک روستای ماهیگیری کوچک محسوب می شد برای تثبیت موقعیت خود به عنوان یکی از اصلی ترین مراکز تجاری دنیا، راهی طولانی را پیموده است. در این نوشتار شما را به طور اجمالی با دوره های مختلف و مجذوب کننده تاریخ دبی آشنا می کنیم که مقارن با نخستین سکونت انسانی در این شهر شروع می گردد. در ادامه با خبرنگاران همراه باشید.

10 حقیقت جالب درباره دبی را بدانید

حیات اولیه: از قرن سوم پیش از میلاد و دوران پیش از اسلام، دبی به عنوان یکی از بخش های ایران در عصر امپراتوری ساسانی محسوب می شد. بعدها در قرن هفتم میلادی این منطقه به وسیله خلفای بنی امیه اشغال شده و اسلام به آن وارد شد. لازم به ذکر است کاوش های باستان شناسی در منطقه القصیص Al-Qusais نشان دهنده حضور بشر در این بخش از کره زمین از 8 هزار سال پیش از میلاد است. علاوه بر این، نام این منطقه در کتاب تاریخی معجم ما استعجم من أسماء البلاد والمواضع که در سال 1095 میلادی نوشته شده نیز روایت شده است.

نخستین گروه از اروپایی هایی که در این محل مستقر شدند؛ پرتقالی ها هستند که در ادامه فرانسوی ها، آلمانی ها و سپس در قرن هجدهم میلادی، انگلیسی ها نیز در این منطقه حضور پیدا نموده و حکومت کردند.

مرکز تجارت مروارید: تاریخ نو دبی با خاندان آل الفلاسی که بخشی از قبیله بن یاس محسوب شده و تحت رهبری خاندان مکتوم بودند، گره خورده است. آل مکتوم در اوایل قرن نوزدهم میلادی در دهانه خور دبی سکونت داشتند. این موضوع سبب شد تا دبی در قرون 19 و 20 میلادی به عنوان یک مرکز ماهیگیری و تجارت مروارید شناخته گردد. در نتیجه پیشرفت و توسعه صنعت مروارید، اعراب بدوی ساکن این منطقه توانستند تا حدی شرایط زندگی خود را بهبود بخشیده و محل سکونت خود را از بیابان به منطقه ها ساحلی تغییر دهند اما این شرایط چندان دوام نداشته و صنعت صید مروارید بنا به دلایل متعددی چون وقوع جنگ دنیای اول و ابداع روش پروش مصنوعی مروارید از رونق افتاد.

جنگ های داخلی: در سال 1940 میلادی، تنش های متعددی بین دبی و ابوظبی اتفاق افتاده که منجر به بروز جنگ هایی شدید بین اهالی این دو منطقه شد تا اینکه در نهایت بریتانیایی ها برای جلوگیری از درگیری های بیشتر، اقدام به ساخت حصار و موانعی بین این دو بخش کردند.

مرکز عمده تجاری و قطب صادرات: در نیمه دوم قرن بیستم، دبی به عنوان یک بندر با اهمیت مطرح شده منطقه ای تجاری و بازار مرتبط با آن در بخش دیره شهر دبی تاسیس شد که در آن صدها مغازه وجود داشتند. در حدود سال 1950 میلادی به علت تردد زیاد و ازدحام کشتی ها، در بدنه خور دوبی یک شکاف ایجاد شد. شیخ راشد بن سعید آل مکتوم که در آن موقع حاکم دبی محسوب می شد، با اجرای طرحی بلندپروازانه، علاوه بر ترمیم این شکاف توانست این خور و آبراهه را توسعه داده و مقدمات تبدیل شدن دبی به یکی از بنادر با اهمیت را فراهم کند. وی علاوه بر این کار با اجرای پروژه های مهمی چون ساخت تونل الشندغه، مرکز تجاری دبی و اسکله موسوم به Dubai Drydocks نقش مهمی در پیشرفت و توسعه این شهر ایفا کرد.

کشف نفت: یکی از مهم ترین رویدادهای تاریخ شهر دبی، کشف نفت در سال 1966 میلادی در میدان نفتی فاتح محسوب می گردد. در ادامه و با شروع صادرات نفت در سال 1969 میلادی، رشد سریع اقتصاد امارات متحده عربی شروع شد. با توجه به درآمدهای ناشی از فروش نفت و گاز، واحد پول امارات متحده عربی قدرتمند شده و بنادر بزرگی در این کشور تاسیس شد. همزمان با این موضوع، زیر ساخت های قوی در شهر دبی تاسیس شده و تحولات گسترده ای در ساختار شهر و شبکه های ارتباطی آن پدید آمد.

پیدایش امارات متحده عربی: زمانی که بریتانیایی ها در سال 1971 میلادی خلیج فارس را ترک کردند، امارات نشین های دبی و ابوظبی در کنار 5 امارات نشین دیگر اقدام به تشکیل کشور امارات متحده عربی کردند. پس از بحث و تبادل نظرات فراوان، تصمیم بر این شد که شهر های دبی و ابوظبی به عنوان مهم ترین شهرهای کشور امارات شناخته شده و رای آن ها در اخذ و اجرای تصمیمات مهم ملی تاثیرگذار باشد.

نخستین حاکم امارات متحده عربی: اندک زمانی پس از شکل گیری کشور امارات، شیخ زائد بن سلطان آل نهیان به عنوان حاکم امارات برگزیده شده و تا زمان مرگ خود به سال 2004 میلادی در این سِمت باقی ماند. در حقیقت کشور امارات متحده عربی با حکمرانی شیخ زائد و شیخ رشید بن سعید آل مکتوم تبدیل به یکی از ثروتمندترین کشورهای دنیا شد.

جنگ خلیج فارس: جنگ خلیج فارس در سال 1990 میلادی دارای تبعات و عوارض ناخوشایندی برای دبی بوده و تاثیرات نامطلوبی بر اقتصاد این شهر گذاشت. در آن سال به علت بروز جنگ، بسیاری از سرمایه گذاران اقدام به برداشت پول های خود از بانک های دبی نموده و این موضوع ضربه شدیدی به اقتصاد شهر وارد کرد اما در نیمه دهه نود میلادی، کشورهای کویت و بحرین با سرمایه گذاری کلان و قرار دادن مراکز مهم مالی خود در شهر دبی، به یاری این شهر آمده و سپس با افزایش چشمگیر قیمت نفت، پس از جنگ خلیج فارس، دبی به خوبی توانست از شرایط متزلزل مالی که درگیر آن شده بود، خارج گردد.

دبی در دهه 90 میلادی: در دهه نود میلادی، دبی برنامه استراتژیک مهمی را با هدف افزایش جمعیت پیاده نموده و کوشش کرد این شهر را به یک مقصد شناخته شده و مهم گردشگری تبدیل کند. برج العرب، تنها هتل هفت ستاره دنیا در سال 1999 میلادی ساخته شد.

شرایط فعلی دبی: امروزه دبی با افتخار زیادی به عنوان یک مرکز مالی مهم و قطب گردشگری در دنیا با استفاده از شالوده و زیر ساخت های خود دارای برترین و سطح بالا ترین مراکز خرید؛ رستوران ها و مراکز گذران اوقات فراغت بوده و ده ها آسمان خراش شگفت انگیز مانند برج الخلیفه، بلندترین ساختمان دنیا در آن وجود داشته و از همه مهمتر اندازه بسیار پائین جرم و جنایت در این شهر است که آن را تبدیل به شهری با محیطی محبت آمیز نموده است.

منبع: الی گشت

به "10 حقیقت جالب درباره دبی را بدانید" امتیاز دهید

امتیاز دهید:

دیدگاه های مرتبط با "10 حقیقت جالب درباره دبی را بدانید"

* نظرتان را در مورد این مقاله با ما درمیان بگذارید